Vargavintern i Sånna 2009.

Vilken vinter vi har med massa snö och minusgrader.

Bäst var det när vi fick fel på avloppet och det luktade i hela huset. Vi stoppade om barnen ordentligt i sängarna och stängde dörrarna till deras rum. Sen stängde vi av värmen och öppnade alla fönster i köket och matrummet och vädrade.
Tyvärr har jag ingen bild som visar hur komiskt det måste sett ut när jag och Peter stod i ytterkläder vid varsitt fönster med stora badhanddukar (dessa svängde vi fram och tillbaka i luften för att få till lite hemmagjord ventilation) och försökte få ut äckellukten.
Kl var 11 på kvällen och vi hade 17 MINUS ute.


I vinter har vi bytat toalettstol. Peter grävde från toaletten och ut till de nya rören vi la i somras. Sen bytade han till större rör och samtidigt fick vi en ny fin toalett. Två dagar innan julafton fick vi gräva upp igen och komplettera med en ventilation till vinden. Då kom Daniel och var snäll och hjälpte till.Här har vi en bild på det gamla fönstret i hallen. Det är bara englasfönster och istället för att sätta i innerglas på vintern valde vi att byta det mot ett fönster som pappa har tagit från ett gammal hus. Så det blir likadant fast bättre.


Claés och Peter gjorde allt jobb.


Nya fönstret på plats. Kommer bättre bild sen när hela hallen är klar.Så här såg vår trädgård ut i höstas innan Daniel kommer med motorsågen.


Hittade ingen bättre bild för att visa men man ser ju ändå att alla buskar är borta. Det är mycket luftigare och man ser ut när man står i salen. Tar bättre kort sedan när det inte är så kallt längre.


I övrigt har vi fixat lister i hall och kök, isolerat lite på vinden och lite annat smått. Vi ska värdera om huset och förhoppningsvis få lån. I vår är tanken att vi ska köpa åkgräsklippare, bygga högt staket vid gamla septitanken och sen i sommar lägger vi om halva taket och fortsätter göra iordning trädgården.


Vi tycker fortfarande det är kul med all renovering och att göra det varsamt och med byggnadsvård i tankarna. Än hägrar ingen skilsmässa så vi har varken tröttnat på huset eller varandra. :-)


Kommentarer
Postat av: Monica

Åh, vad kul med ett nytt inlägg! Jag tyckte ni sa att ni inte fick gjort något när Peter har haft så mycket otur med sjukdomar som avlöst varandra. Vad man kan se här har det ju hänt massor igen!! Ni kommer att få det precis som ni vill ha det, för allt ni gör verkar så "färdigtänkt". I sommar lägger vi lite tak (och målar lite hos oss). Ha det gott, krama familjen!

2010-01-19 @ 08:56:06
Postat av: Elin

Ja lite har vi fått gjort, med hjälp av Claés och Daniel. Sen grävningen med avloppet var ju ett nödvändigt ont eftersom vi inte kunde vistas i huset annars. De senaste veckorna har Peter mått bättre och vi har tagit tag i lite småsaker.Ni får säga till när ni ska fixa klart tak och måla, vi hjälper ju gärna till. Jag ser framemot att dricka vin och måla! :-)

Ha det bra och hälsa de andra.

2010-01-19 @ 19:10:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0