25 meter ny fasad!

Sommaren 2012 bytade vi fasad och fönster på den södra sidan. Först fick vi plocka bort lite av taket eftersom det var för lågt ner och vi kunde inte öppna fönsterna ordentligt. 
 
 
Det var väldigt intressant att se vad som var under fasaden. Och som väntat var det en blandning av korsvirke och tegel. I den äldsta delen av huset var syllen dålig så Peter fick gjuta ny.
 
 
Och så här ser det ut när man har byggt en form som man häller ner cement i,  som förhoppningsvis kommer att bli ny och fin syll. På denna bilden ser man också att vi har kullersten på många ställen på gården.
 
 
Här är våra ny fönster som vi köpte begagnade. De var gjorda på 70-talet men aldrig använda, ibland hittar man fynd. Roligast var att jag köpte dem när Peter var på jobbresa i Bryssel. Jag och pappa körde ner till Simrishamn och hämtade. Sen in med dem i logen och på detta viset här gör man en riktigt överraskning åt sin hälft. Blommmor är ju mest larvigt. :-)
Vi bytade alla fönster utom det äldsta fönstret. Det är englas-fönster men kommer att bli inbyggt i verandan så då blir det väl tvåglas-fönster? ;-)  
 
 
Så här blev resultatet. Vi tog bort alla växter nära huset, förrutom roserna. Sen lade vi kullersten där. Claés kom sen och hjälpte oss med att sätta upp takavvattningssakerna men det hann inte komma med på bilden. 
Kul när allt blir precis som man sett det i huvudet. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0