Jag och Emma målar grisstallet!

Jag och syrran gör nästan aldrig något själva, utan barnen och de manliga påhängen. Så i lördags kom Emma vid 11 och då sattes vi genast igång med att borsta och spika fast brädorna på grisstallet.
Hela dagen och kvällen målade vi ena långsidan på stallet och en gavel på bryggeriet.
Det gick åt 15 liter falu rödfärg, 2 flaskor vin, öl, dooleys och några skrattanfall. Tack syrran, du är bäst!


Här har vi börjat på stallet, Emma hammrar för jag hittade inte spiken.


Den som inte ser förbättringen måste vara blind eller i förnekelsens träsk.


Här är före bild på gaveln. Vi målade nästan hela vägen upp sen fick Peter ta över. Det visade sig nämnligen att jag är höjdrädd och att syrran har för korta armar. Skönt att ha något att skylla på.


Visst blev det fint! Peter har alltså inte hunnit måla toppen här och jag orkar inte springa ut och ta ett nytt kort nu. Vi har öppet söndagar kl 18 om någon vill glo.


Jaha, vad annars här på gården? Jo jag håller på att sortera i salen och herregud med grejor man kan samla på sig utan att ens skämmas lite. Här kommer ett kort bara för att avskräcka alla potentiella samlarmänniskor.


Köksgolvets jobbiga historia!

Ett grått och vitt rutigt köksgolv, är det inte drömmen säg? Här kommer den sanna historien om vilket slavjobb det är att ha Sveriges snyggaste köksgolv.


En före bild på golvet. Under 70-talet drogs det in kommunalt vatten och därav är det nyare brädor vid vasken.


Först slipade Henrik och Peter golvet.


Sen grundmålade jag det 1 gång. Därefter målades det med äggvit golvfärg 2 gånger. När detta var gjort var det dags för att mäta upp rutorna och strecka upp dem med blyertspenna. Sakerna på bilden är vad du behöver vid detta momentet. Emma hjälpte mig med det och tur var det annars hade jag blivit dum i huvudet på riktigt.


Först målade jag konturerna med en fin mjuk pensel. Därefter fyllde jag i rutan med en större pensel. Detta var givetvis skitkul på de första rutorna sen gick det stadigt ner till depressionsroligt.


Här är nästan hela golvet klart och jag var närmare psyket än tvångströjan.


Rutorna går givetvis in i skafferiet också.

Nu var golvet alltså målat och det enda som behövdes var en omgång lack på golvet sen var det klart. Peter lackade och morgonen därpå såg vi att golvet blivit svagt gult. Inte alls snyggt och verkligen inte vad vi hade tänkt oss för färgskala. Vi åkte upp till "sågen" där vi köpt färg och lack. Serviceinriktade de är så fick vi ny golvfärg, slipmedel och penslar. Sen stod de för den gamla färgen och lacken också.

Så nu håller jag på att slipa upp ytan på lacken och måla nya rutor, både vita och gråa. Jag måste bara säga, med världens all ironi, att något roligare har jag nog inte gjort sen jag sprängde Percys postlåda i 6:an.

Hallen del 1.

Att gå in direkt i köket är ju ingen hit så vi tog bort ytterdörren där. I hallen fanns en gammal pardörr som var väldigt fin men i väldigt dåligt skick. En ny kostar plenty så vi satte in köksytterdörren istället. I framtiden när vi vinner på lotto (några miljoner räcker) så ska vi sätta in en fin stor pardörr. 


Gamla pardörren.


Nygamla dörren är på plats.


Denna vägg som gränsar till pigrummet fick tyvärr ta bort och byggas upp helt på nytt. När vi började riva hittade vi en lönndörr. Den är till höger om Peter, man ser bara ett streck i tapeten.


Det här nyckelhålet dolde sig i tapeten.Innertaket dolde bjälkar och en mindre ful tapetbård.


Väggen är nästan borta och man ser in till pigrummet och trappan upp till vinden.


Våren och sommaren 2008!


Henke kom med motorsågen och vi blev av med björkarna. Enligt årsringarna var de 29 år.


Jag har gjort färdigt insidan av skafferiet och så här blev resultatet. Blå vaxduk från Rusta och gammalt spetsband som Peters farmor har gjort.


Börjar bli ordning i rabatterna. Farmor har varit här mycket och hjälpt mig.


Sommaren vi flyttade hit kunde man inte se denna byggnaden pga alla buskar och träd. Nu har vi röjt ordentligt och det blev mycket bättre.


Denna sommaren började vi med att renovera fönsterna. Skrapade bort all gammal färg, på med nytt kitt och sen måla. Sen behöver man ju inte måla mitt i sommaren för då tar det av erfarenhet många timmar för färgen att torka. Avdelning: saker vi gör bättre nästa gång. :-)


Hängrännor fanns bara ovanför ytterdörren så Peter och Johan fixar med att komplettera på andra delar av huset. Du kanske inte ska vara så kaxig Johan, med tanke på den bonnabrännan?


RSS 2.0