Att gräva ner 80 tusen!

Så var det ÄNTLIGEN dags för trekammarbrunnen! Grävaren kom och gjorde ett mycket bra jobb.
Sen hade vi några här som hjälpte oss gratis och dem är värda guld för oss. Så vi vill tacka Daniel och Claés för dagarna de var här. Tack även till ni andra som hjälpte till, smått som större.Här kommer en bild på vad man ej ser när jobbet är klart. Trekammarbrunn, fosforfälla, fördelningsrör, utloppsbrunn och ett markbäddspaket. Sen tillkom betongbrunnen med dränkpump vi var tvungna att ha och många meter markrör.


Här är innergården uppgrävd. Rören går alltså från huset ut genom logen och hela trekammarbrunnen ligger mellan logen och vägen.


Trekammarbrunnen är nere och förankrad med Peters fina hemmagjorda förankringsplattor. Betydligt billigare att göra  egna nämnligen. Så om 100 år eller mer när detta skitet grävs upp kommer framtidens människor att kunna läsa Cato- 09 på cementplattorna. Idioter tänker de väll, men vi är ju inte i livet då så det kvittar ju.Så här såg det ut innan vi höljde alltihopa.


Markbäddens botten. Nu ska olika lager av makadam, singel, grus, rör och geotextilduk på.Claés installerar fosforfällan.


En sommarkväll i Sånna. Markbädden är snart täckt och trekammarbrunnen börjar bli färdig. Denna rogivande bild får visa det sista om trekammarbrunnen. Sammanfattningsvis kan man säga att det verkligen är skönt att denna dyra och jobbiga bit med huset är klar. Nu hoppas vi att vi höjt värdet ordentligt så vi kan ändra om i lånen och förhoppningsvis byta tak nästa år. Var sak har sin tid.Livia sitter i traktorn. Det var det roligaste under dessa dagarna när hon fick åka med när Peter körde traktorn. Hon ville åka traktor igen på kvällen och så sa Peter att det fick hon göra en annan dag. Då svara den snabbtänkta ungen att
 - Imorgon är en annan dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0