Livias rum!

Det kändes viktigast att dottern fick ett bra rum så det var det första rummet vi renoverade. Först revs innerväggarna ner, takskivorna och det gamla golvet slängdes ut. 
All den gamla elen togs bort och nya rör och elsladdar drogs. Bakom tretex-skivorna på väggen så fanns det lertegel och vanlig tegel så vi putsade upp den och sedan limmade vi gipsskivor direkt på.

De gamla rödmålade masonitskivorna togs bort och under fanns tidningar från andra världskrigets slut. Tydligen var dessa väldigt intressanta att läsa.


Jennie kämpar med pappen i taket. 4 lager fanns det och det var ett helvete att få bort. Men till slut såg vi dem fina bjälkarna. Sedan slipades dessa och lackades med klarlack.

Så här limmades gipsskivorna fast på väggen. Säkert inte helt rätt metod men bra blev det förvånansvärt nog. Tog lite tid bara eftersom man inte kunde limma flera gipsskivor i taget.


Johan och Peter tar en välbehövlig paus. Mår du inte bra Peter?


Efter dessa bilder skulle det ju finnas bilder på när Daniel tapetserade rummet. Men den veckan var jag i Spanien och min tekniknisse till man kan tydligen inte ta kort. Men tack ändå Daniel för de rosa väggarna!Som alltid i ett rum finns det massa smådetaljer som tar mycket tid. Alla lister som fanns i rummet försökte vi rädda och slipa fina. Syrran kämpade med dörrkarmen och givetvis blev den skitsnygg.
Nu har Livia ett fint rum med princess detaljer och det verkar som hon trivs bra!

Kommentarer
Postat av: cornelia liljekvist

fin blogg

2009-03-21 @ 14:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0